Szukaj
0,00
0
Oleje Uzupełniające Dietę

Wybór zdrowego i holistycznego stylu życia nigdy nie był łatwiejszy. Wszyscy widzieliśmy energetyczny wzrost wartości jedzenia; od super jagód, surowego kakao po herbatę matcha. Wielu świadomych swojego zdrowia konsumentów poświęca czas na poszukiwanie kolejnych paczek żywności, które mają poprawić nasze zdrowie.

Zdrowe oleje znalazły się ostatnio w centrum uwagi superfoods, z ich nieskończonymi korzyściami i wszechstronnością. Rewolucja zdrowego oleju! Jak więc podejmujemy decyzję, jaki rodzaj żywności chcemy wprowadzić do naszego repertuaru?

Korzyści Dla Zdrowia

Większość z nich ma podobne korzyści w zakresie optymalizacji naszego zdrowia, ale każda ma swoje własne zastosowanie, gdy jest używana na różne sposoby. Niektóre oleje oferują po prostu charakterystyczne smaki, dzięki czemu idealnie nadają się do sosów do sałatek lub smażenia potraw. Orzech, konopie i migdał – żeby wymienić tylko kilka.

Oczywiście niektóre są lepsze do gotowania niż inne. Wybór oleju, który może utrzymać wysoką temperaturę gotowania, często nazywany punktem wędzenia, jest kluczem do sukcesu. Do przygotowania można używać oliwek, awokado i organicznego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia. Możesz wybrać też kilka odmian do swoich szafek kuchennych, ponieważ każda z nich oferuje inne zastosowanie i smak.

Gotowanie

Jeśli chodzi o gotowanie, najlepszym wyborem jest ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, ponieważ ponad 90% jego tłuszczu jest nasyconych. Jest on naturalnie odporny na wysokie temperatury. Jest też pełen korzyści zdrowotnych, naturalnie bogaty w kwas laurynowy, który uważa się za obniżający poziom cholesterolu, a także pełen właściwości przeciwbakteryjnych. Dzięki swoim wartościom odżywczym może zwiększyć metabolizm.

Jeśli nie lubisz aromatu kokosowego, możesz pozyskiwać go bez zapachu, jednocześnie czerpiąc wszystkie korzyści zdrowotne bez uszczerbku dla smaku. Jeśli jednak smak podnieca Twoje kubki smakowe, może naprawdę podnieść podstawowy przepis, pyszne warzywa nagle nabierają gładszego i bogatszego smaku.

Dlaczego warto wybrać „organiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia”? Oznacza to po prostu, że został wyekstrahowany na dwa sposoby, poprzez ekstrakcję ze świeżego, niesuszonego mięsa kokosowego lub wyekstrahowany ze wstępnie wysuszonego mięsa.

Przeciwutleniacze

Oba naturalne procesy dają produkt „mniej przetworzony”. Przeciwutleniacze są znacznie wyższe w organicznych, dziewiczych odmianach, a zwiększona ilość przeciwutleniaczy oznacza dodatkowe pożywienie dla naszych komórek, które mogą wchłonąć i z nich skorzystać.

Olej kokosowy nadaje się nie tylko do szafki kuchennej. Z ponad 100 znanymi zastosowaniami jest wręcz idealny do użytkowania. Może być stosowany jako środek nawilżający zarówno do włosów, jak i skóry, łagodzi skaleczenia i zadrapania lub wykorzystaj go do stworzenia własnego naturalnego dezodorantu. Prawdziwe pożywienie i zaufany towarzysz zdrowia.

Nie zapominajmy o naszym innym produkcie – awokado ma również wysoką temperaturę gotowania i może być używane jako komplement sałatek lub po prostu do chleba jako szybka zdrowa przekąska.

Ta smaczna alternatywa jest przyjaznym nośnikiem dla innych smaków, a jej subtelny smak sprawia, że ​​jest doskonałym uzupełnieniem całej gamy potraw. Olej z awokado, będący doskonałym źródłem witaminy E, aktywnego promotora zdrowej skóry i włosów oraz naturalnego środka tłumiącego apetyt, powinien zagościć w Twojej zdrowej szafce.

Tagi

Dodaj komentarz

Inne Wpisy

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pusty